Avatar

Awatar użytkownika
milo
Moderator
Moderator
Posty: 3947
Rejestracja: 24 lis 2008, o 03:30
Lokalizacja: Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym :-)
Kontakt:

Avatar

Post autor: milo » 17 kwie 2009, o 23:05

Mam problem z wstawieniem avatara na forum.
Póbowałem własny - umieszczony na fotosiku i link do niego w profilu - wyskakiwało , ze nieprawidłowy link.
Potem w profilu umieściłem link do strony z avatarami - link został zaakceptowany , ale avatar nie wyświetla się na forum.
Ten sam problem jest chyba u Adi-ego , bo jego avatar przynajmniej u mnie też nie wyświetla się.
Co zrobić żeby avatar działał ?

LUK
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2484
Rejestracja: 26 gru 2005, o 17:31
Lokalizacja: Kalisz/Dobrzec
Kontakt:

Post autor: LUK » 18 kwie 2009, o 00:01

Miałem podobny problem.

Awatar użytkownika
milo
Moderator
Moderator
Posty: 3947
Rejestracja: 24 lis 2008, o 03:30
Lokalizacja: Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym :-)
Kontakt:

Post autor: milo » 18 kwie 2009, o 00:23

To mnie pocieszyłeś bo już myślałem , że jakoś szczególnie upośledzony netowo jestem ;-)
Rozumiem , że problemu nie rozwiązałeś ? ( bo avatara u Ciebie nie widzę..)
"Ani chwili przerwy w rozwoju Ostrowa."
autor anonimowy

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6822
Rejestracja: 23 mar 2008, o 22:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Re: Avatar

Post autor: Gumiś » 18 kwie 2009, o 00:27

milo pisze:Mam problem z wstawieniem avatara na forum.
Póbowałem własny - umieszczony na fotosiku i link do niego w profilu - wyskakiwało , ze nieprawidłowy link.
Potem w profilu umieściłem link do strony z avatarami - link został zaakceptowany , ale avatar nie wyświetla się na forum.
Ten sam problem jest chyba u Adi-ego , bo jego avatar przynajmniej u mnie też nie wyświetla się.
Co zrobić żeby avatar działał ?
A pomniejszyłeś go do odpowiednich rozmiarów????

Jako mała pomoc.....


Wyświetla mały obrazek pod informacjami o Tobie przy każdym poście. Tylko jeden obrazek może być wyświetlany, jego szerokość nie może być większa niż 130 pikseli, wysokość większa niż 130 pikseli, a rozmiar większy niż 13kB.


Ta informacja jest w profilu.
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

Awatar użytkownika
milo
Moderator
Moderator
Posty: 3947
Rejestracja: 24 lis 2008, o 03:30
Lokalizacja: Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym :-)
Kontakt:

Post autor: milo » 18 kwie 2009, o 00:34

Gumiś - tak , rozmiar był ok.
A Twój avatar jest z jakiejś strony czy też obrazkiem wrzuconym na fotosika lub coś podobnego ?
"Ani chwili przerwy w rozwoju Ostrowa."
autor anonimowy

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6822
Rejestracja: 23 mar 2008, o 22:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 18 kwie 2009, o 00:41

O ile pamiętam wrzutke robiłem na fotosika,obrazek skopiowałem z netu
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

Awatar użytkownika
anj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 611
Rejestracja: 28 wrz 2008, o 14:54
Lokalizacja: Czaszki
Kontakt:

Post autor: anj » 18 kwie 2009, o 00:52

Gumiś pisze:O ile pamiętam wrzutke robiłem na fotosika,obrazek skopiowałem z netu
plik masz z imageshacka :]
Obrazek
"szanuj innego forumowicza...
...bo będziesz pisał sam do siebie"

~autor nieznany

Awatar użytkownika
Adi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4738
Rejestracja: 5 lis 2006, o 14:12
Lokalizacja: Widok/Majków
Kontakt:

Post autor: Adi » 18 kwie 2009, o 01:03

milo wybierasz obrazek -> zmniejszasz rozmiar na 130x130 -> wgrywasz na imageshack bo fotosik to chamstwo kopiujesz direct link i wklejasz w edycji swojego profilu do pola - Odnośnik do zewnętrznego Emblematu:

to tyle u mnie działa ;) nie wyświetlał się wcześniej bo mi usunęli ze stronki obrazek :)
http://www.ermail.pl/klik/VXFQa2UB" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6822
Rejestracja: 23 mar 2008, o 22:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 18 kwie 2009, o 01:04

anj pisze:
Gumiś pisze:O ile pamiętam wrzutke robiłem na fotosika,obrazek skopiowałem z netu
plik masz z imageshacka :]
O dzięki nie pamiętałem gdzie to wrzucałem :lol: :lol: :lol:
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

Awatar użytkownika
milo
Moderator
Moderator
Posty: 3947
Rejestracja: 24 lis 2008, o 03:30
Lokalizacja: Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym :-)
Kontakt:

Post autor: milo » 18 kwie 2009, o 17:17

OK , dzięki wszystkim za pomoc.
"Ani chwili przerwy w rozwoju Ostrowa."
autor anonimowy

Awatar użytkownika
MirekDB
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 962
Rejestracja: 10 lis 2007, o 20:10
Lokalizacja: Kaliniec

Post autor: MirekDB » 30 sty 2011, o 21:45

Postanowiłem wstawić sobie avatar, więc zasięgałem wiedzy od pana Google i znalazłem taką stronę, która sprawia, że wstawienie avatara staję się banalnie proste w dodatku możemy stworzyć własnego avatara

Link do strony gdzie możemy sami stworzyć avatar:
http://avatarek.pl/upload

ODPOWIEDZ