Reklamy Goolge

Awatar użytkownika
Adi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4712
Rejestracja: 5 lis 2006, o 14:12
Lokalizacja: Widok/Majków
Kontakt:

Reklamy Goolge

Post autor: Adi » 2 cze 2009, o 18:31

Czy u was też po prawej stronie forum rozsuwa się pasek z reklamami Google?? Ja sprawdzałem na 2 różnych kompach i niestety to gówno się pojawia.

Mam nadzieje że administratorzy nie robią z tego forum komercyjnego gówn*.

szymkalisz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1877
Rejestracja: 29 mar 2007, o 16:59
Lokalizacja: KL

Post autor: szymkalisz » 2 cze 2009, o 20:20

ja nic nie mam

Awatar użytkownika
milo
Moderator
Moderator
Posty: 4127
Rejestracja: 24 lis 2008, o 03:30
Lokalizacja: Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym :-)
Kontakt:

Post autor: milo » 2 cze 2009, o 20:29

Też nic nie mam.
"Ani chwili przerwy w rozwoju Ostrowa."
autor anonimowy

Awatar użytkownika
glootech
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 260
Rejestracja: 31 sie 2006, o 14:44
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Post autor: glootech » 2 cze 2009, o 22:03

U mnie się rozsuwa, ale ja tam przeciwko nic nie mam. Utrzymanie serwera kosztuje, niestety. No chyba, że zamiast reklam będzie zbiórka raz na jakiś czas :P

kaczorkalisz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1644
Rejestracja: 31 mar 2009, o 14:47
Lokalizacja: XXV lecia

Post autor: kaczorkalisz » 2 cze 2009, o 22:17

ja mam AdBlock w Firefoxie i zadnych reklam nie mam :D

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6814
Rejestracja: 23 mar 2008, o 22:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Re: Reklamy Goolge

Post autor: Gumiś » 3 cze 2009, o 00:20

Adi pisze:Czy u was też po prawej stronie forum rozsuwa się pasek z reklamami Google?? Ja sprawdzałem na 2 różnych kompach i niestety to gówno się pojawia.

Mam nadzieje że administratorzy nie robią z tego forum komercyjnego gówn*.
U Mnie te gówniane reklamy raz się pojawiają raz nie,ale jest to bardzo denerwujące
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

Awatar użytkownika
HARNAŚ
Site Admin
Site Admin
Posty: 576
Rejestracja: 25 lis 2005, o 19:35
Lokalizacja: Gdynia/Kalisz

Post autor: HARNAŚ » 3 cze 2009, o 21:48

Poproszę o zrzut ekranu, postaram się temu zaradzić, teoretycznie nie ma prawa nic wyskakiwać.

Awatar użytkownika
Adi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4712
Rejestracja: 5 lis 2006, o 14:12
Lokalizacja: Widok/Majków
Kontakt:

Post autor: Adi » 3 cze 2009, o 22:04

Dzisiaj zamiast Google wyskakują już inne reklamy. Ale ciągle jest ten pasek. Można go chować i rozwijać. Czasami wyskakują też reklamy tzw. spadające przez cała długość forum. Sprawdzałem dzisiaj na 3 kompie i dalej reklamy są :(

Obrazek

[ Dodano: Sro, 03.06.2009, 22:10 ]
Oto kilka innych reklam:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jeśli to nie admin podpiął reklamy to ktoś nabija kabze na naszym forum.
http://www.ermail.pl/klik/VXFQa2UB" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6814
Rejestracja: 23 mar 2008, o 22:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 3 cze 2009, o 23:47

ZRÓBCIE COŚ.
Już Mnie szlag trafia,tak samo jak Adi testowałem na innych kompach i jest to samo.
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

Awatar użytkownika
MirekDB
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 958
Rejestracja: 10 lis 2007, o 20:10
Lokalizacja: Kaliniec

Post autor: MirekDB » 4 cze 2009, o 00:05

Przyznam się, że nigdy takich reklam nie miałem a używam FireFox-a
Na jednym kompie jest to FF i system Vista na Laptopie jest XP i FF i też nie ma reklam.

Awatar użytkownika
wollny
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 956
Rejestracja: 11 gru 2007, o 12:30
Lokalizacja: Kalisz

Post autor: wollny » 4 cze 2009, o 00:18

A ja mam reklamy i strasznie mnie to już irytuje.
Niepusta separacja między dwoma rzeczami podstawowymi jest homomorficzna z trójwymiarową przestrzenią euklidesową, a więc pozwala określić odległości przestrzenne.

tomash
Site Admin
Site Admin
Posty: 1247
Rejestracja: 25 lis 2005, o 18:23
Lokalizacja: Kalisz - Szczypiorno
Kontakt:

Post autor: tomash » 4 cze 2009, o 01:02

ja nigdy nie widzialem tych reklam, uzywam firefoxa postaramy się cos zrobić z tym

designer
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 29 maja 2008, o 15:22
Lokalizacja: Kalisz/Wrocław

Post autor: designer » 4 cze 2009, o 07:11

Ja mam firefoxa a reklamy tez mam... :/

K-man
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9122
Rejestracja: 5 lis 2007, o 22:17
Lokalizacja: Rypinek Kalisz Wielkopolska Wschodnia

Post autor: K-man » 4 cze 2009, o 11:03

A ja nie mam żadnych reklam :)
Wolne Miasto Jego Królewskiej Mości i Rzeczypospolitej Kalisz

Awatar użytkownika
milo
Moderator
Moderator
Posty: 4127
Rejestracja: 24 lis 2008, o 03:30
Lokalizacja: Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym :-)
Kontakt:

Post autor: milo » 4 cze 2009, o 11:45

To coś nie tak z ustawieniem przeglądarki ; ja używam IE i nigdy nie miałem i nie mam nadal żadnych reklam.
"Ani chwili przerwy w rozwoju Ostrowa."
autor anonimowy

Awatar użytkownika
Adi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4712
Rejestracja: 5 lis 2006, o 14:12
Lokalizacja: Widok/Majków
Kontakt:

Post autor: Adi » 4 cze 2009, o 11:55

Jestem przekonany że to nie błąd ustawienia ff ;) jedynie brak dodatku blokującego reklamy. Nie zmienia to faktu że ktoś podpiął swoje konto pod naszą stronę i trzepie na tych wkurzających reklamach kasę. Jak poczytacie reklamy Google to widać że nie są one przypadkowo dobrane tylko ukierunkowane konkretnie na inwestycje, Kalisz, ostrów itp.
http://www.ermail.pl/klik/VXFQa2UB" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
glootech
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 260
Rejestracja: 31 sie 2006, o 14:44
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Post autor: glootech » 4 cze 2009, o 11:56

Reklamy google zawsze są automatycznie dobierane do treści strony.

Awatar użytkownika
Adi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4712
Rejestracja: 5 lis 2006, o 14:12
Lokalizacja: Widok/Majków
Kontakt:

Post autor: Adi » 4 cze 2009, o 12:06

Co nie zmienia faktu że same na stronę nie wskakują ;)
http://www.ermail.pl/klik/VXFQa2UB" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
milo
Moderator
Moderator
Posty: 4127
Rejestracja: 24 lis 2008, o 03:30
Lokalizacja: Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym :-)
Kontakt:

Post autor: milo » 4 cze 2009, o 12:13

No jeśli ktoś się sam podpiął pod stronę to zlikwidować.
A przy okazji - jak to jest z utrzymaniem strony na serwerze ? To też trochę kosztuje.
"Ani chwili przerwy w rozwoju Ostrowa."
autor anonimowy

kaczorkalisz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1644
Rejestracja: 31 mar 2009, o 14:47
Lokalizacja: XXV lecia

Post autor: kaczorkalisz » 4 cze 2009, o 19:00

reklamy google platne sa nie za wyswietlenia ale za klikniecie, wiec nie klikajcie;)

zainstalujcie sobie adblocka do FF i po klopocie ;)

ODPOWIEDZ