Możliwe problemy z działaniem forum

Awatar użytkownika
HARNAŚ
Site Admin
Site Admin
Posty: 578
Rejestracja: 25 lis 2005, o 19:35
Lokalizacja: Gdynia/Kalisz

Post autor: HARNAŚ » 1 sty 2012, o 20:53

Przekroczony transfer miesięczny.

Awatar użytkownika
kaliszanin2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1872
Rejestracja: 20 kwie 2006, o 12:47

Post autor: kaliszanin2 » 6 sty 2012, o 18:58

Inwestor ułatwia poradzenie sobie z bandwidth limit, ale może mógłby mieć nieco ciemniejsze tło?

Awatar użytkownika
ochotnik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1623
Rejestracja: 5 sie 2009, o 17:08
GG: 9270210
Lokalizacja: Śródmieście I
Kontakt:

Post autor: ochotnik » 19 kwie 2012, o 19:43

Forum nalicza nieistniejące posty.

Awatar użytkownika
kaliszanin2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1872
Rejestracja: 20 kwie 2006, o 12:47

Re: Możliwe problemy z działaniem forum

Post autor: kaliszanin2 » 5 lis 2012, o 22:29

Przestały mi się wyświetlać obrazy. Zamiast tego są małe, żółte kwadraciki z informacją "Loading...". To tylko ja tak mam, czy coś się dzieje?

Awatar użytkownika
ochotnik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1623
Rejestracja: 5 sie 2009, o 17:08
GG: 9270210
Lokalizacja: Śródmieście I
Kontakt:

Re: Możliwe problemy z działaniem forum

Post autor: ochotnik » 5 lis 2012, o 22:38

Obrazki co prawda bardzo wolno, ale się wczytują.

Awatar użytkownika
gawronik13kalisz
Moderator
Moderator
Posty: 5114
Rejestracja: 4 lis 2009, o 18:24
Lokalizacja: CALISIA

Re: Możliwe problemy z działaniem forum

Post autor: gawronik13kalisz » 5 lis 2012, o 22:50

Mi wszystko poprawnie działa :)
Już nawet Trębacz płacze z herbu, bo na to co się dzieje z miastem nie starcza mu nerwów!®

K-man
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8852
Rejestracja: 5 lis 2007, o 22:17
Lokalizacja: Rypinek Kalisz Wielkopolska Wschodnia

Re: Możliwe problemy z działaniem forum

Post autor: K-man » 6 lis 2012, o 08:32

Mam tak jak Kaliszanin 2
Wolne Miasto Jego Królewskiej Mości i Rzeczypospolitej Kalisz

Awatar użytkownika
kaliszanin2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1872
Rejestracja: 20 kwie 2006, o 12:47

Re: Możliwe problemy z działaniem forum

Post autor: kaliszanin2 » 7 lis 2012, o 19:38

K-man pisze:Mam tak jak Kaliszanin 2
Ja mam tak tylko z Internet Explorerem, Firefox otwiera obrazy prawidłowo. Natomiast z Firefoxa nie mogę się zalogować, a dokładniej to loguję się, jestem na liście zalogowanych, ale strona nadal działa tak, jakbym nie był zalogowany - nie mogę edytować, odpowiadać, cytować wątków itp., a na stronie nadal mam link "Zaloguj".

Awatar użytkownika
kaliszanin2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1872
Rejestracja: 20 kwie 2006, o 12:47

Re: Możliwe problemy z działaniem forum

Post autor: kaliszanin2 » 7 lis 2012, o 20:58

W Internet Explorerze włączyłem otwieranie tej strony w widoku zgodności i obrazy się pojawiły.

K-man
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8852
Rejestracja: 5 lis 2007, o 22:17
Lokalizacja: Rypinek Kalisz Wielkopolska Wschodnia

Re: Możliwe problemy z działaniem forum

Post autor: K-man » 27 gru 2012, o 09:29

Na stronie głównej forum nie wyświetla mi się informacja o otrzymaniu prywatnej wiadomości. Dziś przypadkiem wszedłem na swoja skrzynke i miałe tam kilka wiadomości. A na stronie głównej nie miałej żadnej informacji o tym.
Wolne Miasto Jego Królewskiej Mości i Rzeczypospolitej Kalisz

Awatar użytkownika
HARNAŚ
Site Admin
Site Admin
Posty: 578
Rejestracja: 25 lis 2005, o 19:35
Lokalizacja: Gdynia/Kalisz

Re: Możliwe problemy z działaniem forum

Post autor: HARNAŚ » 27 gru 2012, o 13:54

A w menu pod logo, obok napisu "PW" nie wyświetlała się cyfra z liczbą nieodebranych wiadomości?

K-man
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8852
Rejestracja: 5 lis 2007, o 22:17
Lokalizacja: Rypinek Kalisz Wielkopolska Wschodnia

Re: Możliwe problemy z działaniem forum

Post autor: K-man » 27 gru 2012, o 15:41

Cały czas mam 0
Wolne Miasto Jego Królewskiej Mości i Rzeczypospolitej Kalisz

Awatar użytkownika
HARNAŚ
Site Admin
Site Admin
Posty: 578
Rejestracja: 25 lis 2005, o 19:35
Lokalizacja: Gdynia/Kalisz

Re: Możliwe problemy z działaniem forum

Post autor: HARNAŚ » 27 gru 2012, o 19:13

Na pewno nie kwestia przepełnionej pamięci? Wyczyść cookies może.

K-man
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8852
Rejestracja: 5 lis 2007, o 22:17
Lokalizacja: Rypinek Kalisz Wielkopolska Wschodnia

Re: Możliwe problemy z działaniem forum

Post autor: K-man » 27 gru 2012, o 19:48

Już jest w porządku :)
Wolne Miasto Jego Królewskiej Mości i Rzeczypospolitej Kalisz

Awatar użytkownika
kaliszanin2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1872
Rejestracja: 20 kwie 2006, o 12:47

Problemy z logowaniem

Post autor: kaliszanin2 » 26 sty 2013, o 15:38

Od jakiegoś czasu mogę wpisywać posty jedynie logując się z przeglądarki Chrome. W internet Explorerze i Firefoxie mam po zalogowaniu obrazek taki jak po wylogowaniu, a próba wysłania postu kończy się żądaniem logowania, chociaż jestem na liście gości.

Awatar użytkownika
kaliszanin2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1872
Rejestracja: 20 kwie 2006, o 12:47

Re: Problemy z logowaniem

Post autor: kaliszanin2 » 29 sty 2013, o 18:22

kaliszanin2 pisze:mogę wpisywać posty jedynie logując się z przeglądarki Chrome.
Jak było, tak nadal jest.

Awatar użytkownika
HARNAŚ
Site Admin
Site Admin
Posty: 578
Rejestracja: 25 lis 2005, o 19:35
Lokalizacja: Gdynia/Kalisz

Re: Możliwe problemy z działaniem forum

Post autor: HARNAŚ » 29 sty 2013, o 19:39

Poczyśc cookies...cudów nie ma, mi działa na wszystkich przeglądarkach, myślę że innym też bo skarg nie ma :)

Awatar użytkownika
<Przemek>
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3237
Rejestracja: 2 kwie 2013, o 15:19
Lokalizacja: Kalisz (Rogatka /Szczypiorno), Poznań (Jeżyce/Naramowice), Bergen (Årstad)

Re: Możliwe problemy z działaniem forum

Post autor: <Przemek> » 29 mar 2017, o 09:24

Nie jest to raczej problem z działaniem forum jak w temacie, ale zauważyłem, że od jakiegoś czasu przy logowaniu na forum, kiedy stawiam kursor w miejscu na login wyskakuje mi powiadomienie: "Połączenie nie jest zabezpieczone. Wprowadzone dane logowania mogą zostać przechwycone". Pojawia mi się to niezależnie od miejsca, w którym się loguję. O co może chodzić? Bo w przypadku innych stron takich komunikatów nie widziałem.

dybek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 341
Rejestracja: 30 kwie 2010, o 11:23
Lokalizacja: Czaszki/Kaliniec

Re: Możliwe problemy z działaniem forum

Post autor: dybek » 30 mar 2017, o 11:41

Firefox od którejś tam wersji wyświetla takie ostrzeżenie na stronach gdzie podajesz dane logowania. I te dane można w łatwy sposób przechwycić bo nie są szyfrowane czy zabezpieczone w inny sposób.

Żeby tego nie było forum musiałoby być na protokole https a nie http.

Awatar użytkownika
<Przemek>
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3237
Rejestracja: 2 kwie 2013, o 15:19
Lokalizacja: Kalisz (Rogatka /Szczypiorno), Poznań (Jeżyce/Naramowice), Bergen (Årstad)

Re: Możliwe problemy z działaniem forum

Post autor: <Przemek> » 30 mar 2017, o 13:37

W takim razie dziękuję za wyjaśnienie.

ODPOWIEDZ