Możliwe problemy z działaniem forum

Awatar użytkownika
MirekDB
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 962
Rejestracja: 10 lis 2007, o 20:10
Lokalizacja: Kaliniec

Post autor: MirekDB » 13 lip 2009, o 22:14

Gumiś raczej nie ponieważ sieci działają przeważnie na linuksowym oprogramowaniu

K-man
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8847
Rejestracja: 5 lis 2007, o 22:17
Lokalizacja: Rypinek Kalisz Wielkopolska Wschodnia

Post autor: K-man » 24 lip 2009, o 11:45

No nareście.Powrócił syn marnotrawny ;)
Wolne Miasto Jego Królewskiej Mości i Rzeczypospolitej Kalisz

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6823
Rejestracja: 23 mar 2008, o 22:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 24 lip 2009, o 11:59

A teraz poważny apel do Harnasia i Tomasha.
Jeżeli nie macie kasy na opłacenie serwera to dajcie na forum znać,że w najblizszym czasie forum może być zawieszone z powodów finansowych.Ja osobiście nie poskąpie kasy na opłacenie,i myslę,że znajdzie się kilku forumowiczów co myślą tak samo jak Ja.
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

Awatar użytkownika
milo
Moderator
Moderator
Posty: 3841
Rejestracja: 24 lis 2008, o 03:30
Lokalizacja: Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym :-)
Kontakt:

Post autor: milo » 24 lip 2009, o 12:41

Zgadzam sie z Gumisiem. 10 zł nikogo nie zbawi a pomoże utrzymać forum.
"Ani chwili przerwy w rozwoju Ostrowa."
autor anonimowy

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6823
Rejestracja: 23 mar 2008, o 22:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 21 lut 2010, o 18:51

Gumiś pisze:A teraz poważny apel do Harnasia i Tomasha.
Jeżeli nie macie kasy na opłacenie serwera to dajcie na forum znać,że w najblizszym czasie forum może być zawieszone z powodów finansowych.Ja osobiście nie poskąpie kasy na opłacenie,i myslę,że znajdzie się kilku forumowiczów co myślą tak samo jak Ja.
Ponawiam swój apel i czekam na konkrety.
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

sobieray-3
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6895
Rejestracja: 21 sie 2008, o 10:11
Lokalizacja: Woj.Rozdarte Prosną
Kontakt:

Post autor: sobieray-3 » 21 lut 2010, o 18:57

Chętnie dołączę.
,, Najłatwiej niszczyć. Trudniej zachować to, co godne zachowania.''
Wisława Szymborska

Awatar użytkownika
Adi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4738
Rejestracja: 5 lis 2006, o 14:12
Lokalizacja: Widok/Majków
Kontakt:

Post autor: Adi » 21 lut 2010, o 19:01

Dobra trzeba zrobić zrzutę na wykupienie większego transferu miesięcznego. Jak w zimie kończą się limity to co będzie latem :D

Tomash i Harnaś niech podadzą sumę to chętni się znajdą do za sponsorowania tego udogodnienia.
http://www.ermail.pl/klik/VXFQa2UB" onclick="window.open(this.href);return false;

tomash
Site Admin
Site Admin
Posty: 1212
Rejestracja: 25 lis 2005, o 18:23
Lokalizacja: Kalisz - Szczypiorno
Kontakt:

Post autor: tomash » 21 lut 2010, o 20:30

widać co trasa bursztynowa i tęcza zrobiła z forum :wink:
więc potrzebujemy 86zł na kolejne 12 miesięcy. (po zwiększeniu limitu transferu)

Awatar użytkownika
MirekDB
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 962
Rejestracja: 10 lis 2007, o 20:10
Lokalizacja: Kaliniec

Post autor: MirekDB » 21 lut 2010, o 20:41

tomash odpisz na PM :)

szymkalisz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1879
Rejestracja: 29 mar 2007, o 16:59
Lokalizacja: KL

Post autor: szymkalisz » 27 lip 2010, o 11:23

Mnie się cały czas to wyświetla:

Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/kalisz/public_html/inwestycje/includes/bbcode.php(61) : eval()'d code on line 24

Albo nic się nie wyświetla, pisząc, że jest błąd

Pawel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2566
Rejestracja: 13 kwie 2006, o 21:48

Post autor: Pawel » 27 lip 2010, o 11:47

Coś się posypało bo nie wyświetla się poprawnie cytowany tekst.

Awatar użytkownika
Adi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4738
Rejestracja: 5 lis 2006, o 14:12
Lokalizacja: Widok/Majków
Kontakt:

Post autor: Adi » 27 lip 2010, o 13:18

U mnie w firefoxie wogóle forum nie idzie w IE wyswietlają się błędy.

Awatar użytkownika
ochotnik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1622
Rejestracja: 5 sie 2009, o 17:08
GG: 9270210
Lokalizacja: Śródmieście I
Kontakt:

Post autor: ochotnik » 27 lip 2010, o 13:50

a mi w chrome przy włączaniu pokazuję się że wykryto, że na stronie może znajdować się złośliwe oprogramowanie z jakiejś rumuńskiej
(chyba) strony, a tak to forum oprócz wcześniej wspomnianych komunikatów o błędach działa normalnie)

Awatar użytkownika
Adi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4738
Rejestracja: 5 lis 2006, o 14:12
Lokalizacja: Widok/Majków
Kontakt:

Post autor: Adi » 27 lip 2010, o 17:01

w firefoxie już się nie obejrzy strony:

Obrazek
w ie jeszcze jest znośnie. Trzeba zacząć działać bo możemy utracić całą bazę :(

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6823
Rejestracja: 23 mar 2008, o 22:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 27 lip 2010, o 21:10

Na firefoxie nie można się nawet zalogować,w IE jako tako idzie otworzyć stronę.

Strona zgłoszona jako dokonująca ataków!

Strona www.inwestycje.kalisz.fastom.pl została zgłoszona jako strona stanowiąca zagrożenie i została zablokowana zgodnie z ustawieniami bezpieczeństwa.

Tego rodzaju strony mogą próbować instalować oprogramowanie wykradające poufne dane, używające komputera do pośredniczenia w atakach lub uszkadzające system.

Niektóre szkodliwe strony celowo rozpowszechniają niebezpieczne oprogramowanie, ale większość z nich działa na serwerach, na które nastąpiło włamanie.

Taki komunikat wyświetla Mi się na Firefoxie na czerwono.

Jaki jest powód????
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

Pawel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2566
Rejestracja: 13 kwie 2006, o 21:48

Post autor: Pawel » 27 lip 2010, o 22:42

Na Operze działa w zasadzie normalnie.Wyświetla błąd Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/kalisz/public_html/inwestycje/includes/bbcode.php(61) : eval()'d code on line 24 oraz nie działa poprawnie cytowanie wypowiedzi o czym już wspominałem.

sobieray-3
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6895
Rejestracja: 21 sie 2008, o 10:11
Lokalizacja: Woj.Rozdarte Prosną
Kontakt:

Post autor: sobieray-3 » 28 lip 2010, o 09:43

Nooo tak, u mnie leci wlaśnie ,,Straszny Dwor''. Jednak - tak sądzę, ktoś przed wyborami usiłuje zakryć nam bużkę. Myślę, że PRAWDA potrafi się obronić!
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2010, o 14:17 przez sobieray-3, łącznie zmieniany 1 raz.
,, Najłatwiej niszczyć. Trudniej zachować to, co godne zachowania.''
Wisława Szymborska

szymkalisz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1879
Rejestracja: 29 mar 2007, o 16:59
Lokalizacja: KL

Post autor: szymkalisz » 28 lip 2010, o 12:13

Ja korzystam teraz z Chrome, ale po zalogowaniu zmieniła mi się skórka na jakąś zieloną, której nigdy nie było na forum (Template xabbGreen für phpBB Foren - created by phpbb styles), nie ładują mi się wątki etc.

Jeszcze wyświetla się to:
Błąd 330 (net::ERR_CONTENT_DECODING_FAILED): Nieznany błąd.

Ale to chyba nie rumuńskie, bo Rumunia ma .ro a Rosja ma albo .ru albo .рф

Awatar użytkownika
HARNAŚ
Site Admin
Site Admin
Posty: 578
Rejestracja: 25 lis 2005, o 19:35
Lokalizacja: Gdynia/Kalisz

Post autor: HARNAŚ » 28 lip 2010, o 16:45

Witam, sprawa zostanie zgłoszona do fastom.pl, mimo ciągłego usuwania skryptów wklejanych automatycznie w różnego rodzaju pliki forum, sytuacja powtarza się kilka godzin póżniej, proszę więc o jeszcze trochę cierpliwości, mam nadzieję ze oni się z tym uporają, bo problem nie lezy bo naszej stronie. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
HARNAŚ
Site Admin
Site Admin
Posty: 578
Rejestracja: 25 lis 2005, o 19:35
Lokalizacja: Gdynia/Kalisz

Post autor: HARNAŚ » 30 lip 2010, o 15:59

Póki co jest ok?

ODPOWIEDZ