Kamery on line

Główne forum, poświęcone wątkom dotyczących Kalisza.
sobieray-3
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6892
Rejestracja: 21 sie 2008, o 10:11
Lokalizacja: Woj.Rozdarte Prosną
Kontakt:

Post autor: sobieray-3 » 5 cze 2011, o 16:50

He.he, he - wystarczy postawić ,,dżaguara'' i zajączka a la krowa milka i nikt nawet nie spojrzy, ani na zabytkową, ani na ,,socrealną'' zabudowę :wink:! Czyli nie tylko w Kaliszu można sp...yc krajobraz kulturowy? Niech żyją urzędniki wszelkiej maści.
,, Najłatwiej niszczyć. Trudniej zachować to, co godne zachowania.''
Wisława Szymborska

K-man
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8912
Rejestracja: 5 lis 2007, o 22:17
Lokalizacja: Rypinek Kalisz Wielkopolska Wschodnia

Post autor: K-man » 5 cze 2011, o 22:58

Przecież to Galeria Miejska Arsenał w Poznaniu. Rzeczywiscie paskuda na GR, ale wiem, że mają ją przebudować.
Wolne Miasto Jego Królewskiej Mości i Rzeczypospolitej Kalisz

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6822
Rejestracja: 23 mar 2008, o 22:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 27 cze 2011, o 04:56

Tak się czasami zastanawiam dlaczego nikt w Naszym mieście nie wpadnie na pomysł aby zainstalować jakąś kamerkę z widokiem na miasto we wschodnim bądż zachodnim kierunku,tutaj posłużę się screenem z kamery w Raszkowie jak to fajnie wygląda to miasteczko o wschodzie słońca.....

Obrazek

Jak myślicie,nie byłoby fajnie luknąć sobie czasami na Nasze piękne miasto o wczesnym poranku bądż póżnym zachodzie???
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

JERZY
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 16 sie 2011, o 10:12
Lokalizacja: śródmieście

kamery

Post autor: JERZY » 16 sie 2011, o 18:33

mam mały problem obraz z kamery na częstochowskiej mi skacze nieda się oglądapomocy jestem laikiem komputerowym procesor i3

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6822
Rejestracja: 23 mar 2008, o 22:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 17 sie 2011, o 09:55

Gumiś pisze:
JERZY pisze:gumiś; mam problem z podglądem kamery na częstochowskiej skacze mi obraz na kompie jestem w tym laikiem potrzebuje pomocy mam procesor I3 w kompie
Nie ten temat :lol: ale cóż jak już tutaj jestem to napiszę 8) najprawdopodobniej potrzebne są wtyczki Adobe-Active-X oraz oraz Flash Player najnowsza wersja.Nie wiem jaki masz system i przeglądarkę :shock:
Google :lol: się kłania,tam wszystko znajdziesz.
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

JERZY
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 16 sie 2011, o 10:12
Lokalizacja: śródmieście

kamery on line

Post autor: JERZY » 17 sie 2011, o 11:19

Gumiś: mam system 7 a przeglądarki Opere i Explorera, a w czoraj to kamera na częstochowskiej i strona KIP-u zamarła na ament do wieczora narka

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6822
Rejestracja: 23 mar 2008, o 22:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Re: kamery on line

Post autor: Gumiś » 17 sie 2011, o 14:42

JERZY pisze:Gumiś: mam system 7 a przeglądarki Opere i Explorera, a w czoraj to kamera na częstochowskiej i strona KIP-u zamarła na ament do wieczora narka
. Wczoraj to był ogólnie problem z dostępem do tej strony,też miałem problem.
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6822
Rejestracja: 23 mar 2008, o 22:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 19 lis 2011, o 22:27

W temacie kamer......to chyba jest dobry pomysł....

http://www.portalsamorzadowy.pl/gospoda ... 24821.html
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6822
Rejestracja: 23 mar 2008, o 22:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 29 lis 2011, o 10:58

Nie wiem co jest grane ale nie ma już podglądu z kamery KIP-u zlikwidowali tę kamerę czy może potrzebny jest jakiś inny odnośnik do podglądu :?:
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

ciotkazuzanna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 9 gru 2011, o 21:33
Lokalizacja: dzielnica Kalisza

Post autor: ciotkazuzanna » 10 gru 2011, o 23:33

Gumiś pisze:Nie wiem co jest grane ale nie ma już podglądu z kamery KIP-u zlikwidowali tę kamerę czy może potrzebny jest jakiś inny odnośnik do podglądu :?:
jest jest tylko pod nowym adresem
http://www.kip.kalisz.pl/portal/Kamera,s98.html

Awatar użytkownika
KalishaQ
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 173
Rejestracja: 20 wrz 2009, o 21:33
Lokalizacja: Korczak

Re: kamery on line

Post autor: KalishaQ » 17 gru 2011, o 03:38

JERZY pisze:Gumiś: mam system 7 a przeglądarki Opere i Explorera, a w czoraj to kamera na częstochowskiej i strona KIP-u zamarła na ament do wieczora narka
Tak na marginesie dodam ,że używasz szajsowatych przeglądarek (przynajmniej dla mnie), słyszałeś o Firefoxie lub chromie?

Pawel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2589
Rejestracja: 13 kwie 2006, o 21:48

Post autor: Pawel » 17 gru 2011, o 11:16

Tak na marginesie dodam ze poprawnie napisana strona powinna działać na każdej przeglądarce.Zarówno na szajsowatej Operze której nota bene bym nie zamienił na nic innego jak i na Firefoxie.

n1x0n
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 7 sty 2011, o 17:15
Lokalizacja: o. Asnyka

Post autor: n1x0n » 20 gru 2011, o 21:23

Juz niedlugo bedzie mozna podgladac zubry z Goluchowa. Sa oddzielne kamery na zubry, dziki , daniele i koniki polskie. Sprzet juz jest i dziala tylko TPSA sie ociaga ze swiatlowodem :)

n1x0n
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 7 sty 2011, o 17:15
Lokalizacja: o. Asnyka

Post autor: n1x0n » 2 lut 2012, o 23:41

zapraszam do testownia nowej kamery poki co widac ogrodek przed blokiem i troche ostrowskiej ale docelowo bedzie panorama na miasto albo partk przyjazni http://panoramakalisza.dyndns.tv

gdyby byly problemy z podgladem przez przegladarke mozna uzyc VLC
przez Otworz strumien w sieci
linki do vlc
rtsp://panoramakalisza.dyndns.tv/video?inst=1&?h26x=4 duza rozdzielczosc
rtsp://panoramakalisza.dyndns.tv/video?inst=2&?h26x=4 mala rozdzielczosc

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6822
Rejestracja: 23 mar 2008, o 22:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 2 lut 2012, o 23:48

Dzięki :) czekam za tą panoramą 8)
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

n1x0n
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 7 sty 2011, o 17:15
Lokalizacja: o. Asnyka

Post autor: n1x0n » 3 lut 2012, o 00:03

Gumis musi sie troche cieplej zrobic, teraz na dach napewno nie wejde. Chociaz kamerke z wiezowca na podmiejskiej (ta ze zdjecia w tym temacie albo o monitoringu) juz raz zima sciagalem wiec doswiadczenie mam :)

Jeszcze link odnosnie Goluchowa http://www.okl.lasy.gov.pl a nastepnie Pokazowa zagroda zwierzat. Admin troche zle to zrobil wiec trzeba kliknac na ktorys z obrazkow zapisac plik htm na dysku i otworzyc w Internet Explorerze. Polecam ogladac rano wtedy zwierzaki sa najczesciej widoczne

Awatar użytkownika
koval
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 91
Rejestracja: 30 sie 2006, o 13:27
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Post autor: koval » 11 cze 2012, o 20:51

najnowsze 2 kamery pod ratuszem sponsorowane przez Netland Computers ->> http://dlakalisza.netlandcomputers.pl/

1 kamera z widokiem m.in. na ogródki - Kaliszfornia, Palmira itd
2 kamera z widokiem na ten betonowy podest

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6822
Rejestracja: 23 mar 2008, o 22:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 11 cze 2012, o 23:43

koval pisze:najnowsze 2 kamery pod ratuszem sponsorowane przez Netland Computers ->> http://dlakalisza.netlandcomputers.pl/

1 kamera z widokiem m.in. na ogródki - Kaliszfornia, Palmira itd
2 kamera z widokiem na ten betonowy podest
Coś liche te linki,mi nie działają pod WIN 7 Ultimate :lol:
Jak jest u Was :?:
Jeszcze jedno pytanko.....działa Wam podgląd z kamery Leco Bis :?:
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

Awatar użytkownika
koval
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 91
Rejestracja: 30 sie 2006, o 13:27
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Post autor: koval » 11 cze 2012, o 23:58

a czym różni się WIN 7 od innych systemów pod względem HTML'a? Musisz mieć zainstalowany plugin VLC http://www.videolan.org/vlc/

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6822
Rejestracja: 23 mar 2008, o 22:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 12 cze 2012, o 00:05

koval pisze:a czym różni się WIN 7 od innych systemów pod względem HTML'a? Musisz mieć zainstalowany plugin VLC http://www.videolan.org/vlc/
Mam zainstalowane :P dopiero po kilku restartach coś się pokazało 8)
Już działa 8)
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

ODPOWIEDZ