Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Wszystko o naszych lokalnych przewoźnikach.
Adik99
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 14 sie 2017, o 10:04

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: Adik99 » 26 sie 2017, o 19:52

A ten tego Scanie i Many w którą część jesieni mają przyjść

Awatar użytkownika
gawronik13kalisz
Moderator
Moderator
Posty: 5291
Rejestracja: 4 lis 2009, o 18:24
Lokalizacja: CALISIA

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: gawronik13kalisz » 27 sie 2017, o 10:11

Termin dostawy jeśli chodzi o 4 diesle - do 27 października, a pojazdy z napędem hybrydowym - jest to miesiąc listopad." - dodał radiuCENTRUM Krzysztof Gałka, z Miejskiego Zarządu Dróg i Komunikacji

;)
Już nawet Trębacz płacze z herbu, bo na to co się dzieje z miastem nie starcza mu nerwów!®

MIKI
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 229
Rejestracja: 15 sty 2010, o 12:30
Lokalizacja: Kaliniec

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: MIKI » 27 sie 2017, o 20:55

Gotowe do wyjazdu. :>

Obrazek

Awatar użytkownika
Achudy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 1 sty 2007, o 13:04

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: Achudy » 27 sie 2017, o 21:11

Chyba jeszcze nie są gotowe, bo na przedniej tablicy pisze "Sawickiej Słoneczna". :lol:

Awatar użytkownika
gawronik13kalisz
Moderator
Moderator
Posty: 5291
Rejestracja: 4 lis 2009, o 18:24
Lokalizacja: CALISIA

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: gawronik13kalisz » 27 sie 2017, o 21:15

Zmiany nazw będą we wrześniu :D ;)
Już nawet Trębacz płacze z herbu, bo na to co się dzieje z miastem nie starcza mu nerwów!®

Awatar użytkownika
jasiek20
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3507
Rejestracja: 3 kwie 2009, o 13:08
Lokalizacja: Kalisz/Wrocław/Warszawa

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: jasiek20 » 27 sie 2017, o 21:23

Powinno być "Osiedle Dobrzec".
PS: ale te graty z tyłu tworzą niezły kontrast z najnowszymi nabytkami.
"To pięknie, gdy człowiek jest dumny ze swego miasta, lecz jeszcze piękniej, gdy miasto może być z niego dumne".

— Abraham Lincoln

Awatar użytkownika
gawronik13kalisz
Moderator
Moderator
Posty: 5291
Rejestracja: 4 lis 2009, o 18:24
Lokalizacja: CALISIA

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: gawronik13kalisz » 27 sie 2017, o 21:32

jasiek20 pisze:
27 sie 2017, o 21:23
Powinno być "Osiedle Dobrzec".
PS: ale te graty z tyłu tworzą niezły kontrast z najnowszymi nabytkami.
No ciekawe jaką nazwę wymyślą nasi Włodarze. Twoja propozycja jest krótka i treściwa - jak najbardziej na tak, tym bardziej że podobna nazwa funkcjonuje z Winiarami, i z całym szacunkiem do nowego Patrona ulicy - Prymasa Wyszyńskiego, ale ludzie bardziej będą kojarzyli chyba mimo wszystko Dobrzec ;)

Co do gratów - kontrast jest ogromny, stare wyglądają jak wielkie pudła, a warto dodać, że te widoczne na zdjęciu nie są tymi najgorszymi jakie mamy...
Już nawet Trębacz płacze z herbu, bo na to co się dzieje z miastem nie starcza mu nerwów!®

Adik99
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 14 sie 2017, o 10:04

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: Adik99 » 27 sie 2017, o 21:39

To co jutro może zobaczymy Solarisy

Awatar użytkownika
kaliszanin2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1906
Rejestracja: 20 kwie 2006, o 12:47

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: kaliszanin2 » 27 sie 2017, o 21:56

Czy po nadejściu Scanii i Manów system biletowy też będzie wdrażany od nowa?

Awatar użytkownika
gawronik13kalisz
Moderator
Moderator
Posty: 5291
Rejestracja: 4 lis 2009, o 18:24
Lokalizacja: CALISIA

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: gawronik13kalisz » 28 sie 2017, o 10:45

I co śmigają czy czekają znów do 1go?
Już nawet Trębacz płacze z herbu, bo na to co się dzieje z miastem nie starcza mu nerwów!®

Silence
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 18 maja 2017, o 13:52

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: Silence » 28 sie 2017, o 12:21

Autobus widoczny na zdjęciu został podstawiony dla kierowców w celu nauki na nowym systemie. Kto chce to może wejść i pobawić się (wydrukować bilet itd) żeby nie było smutno jak ktoś dostanie nowego solara, a nie będzie wiedział jak go obsługiwać. Dziecko internetu takie jak ja nie musi się na szczęście uczyć. Wystarczy, ze wiem jak to włączyć, a reszta przyjdzie sama :) Jak ktoś przeżył czasy Windowsa 98, to każdy inny system to pikuś :D

Awatar użytkownika
rysio78
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 24 sie 2017, o 14:05
Lokalizacja: Wałbrzych
Kontakt:

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: rysio78 » 28 sie 2017, o 12:41

No to teraz czekam na podwyżkę biletów .. : )
Swoją drogą mogli ich trochę więcej zakupić.
Ja już od dawna nie jeżdżę komunikacją miejską - to co się dzieje tam w lato to jest po
prostu straszne.

Adik99
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 14 sie 2017, o 10:04

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: Adik99 » 30 sie 2017, o 16:52

Nooooo... Chyba dziś kolejne testy Solarisa na linii nr 8

Silence
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 18 maja 2017, o 13:52

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: Silence » 30 sie 2017, o 22:25

I kolejny raz zakończony niepowodzeniem. Dziś pięciu pasażerów mnie pytało, co z nowymi autobusami. Szczerze już nie wiem co mówić na ten temat wiec po prostu milczę ...

Awatar użytkownika
gawronik13kalisz
Moderator
Moderator
Posty: 5291
Rejestracja: 4 lis 2009, o 18:24
Lokalizacja: CALISIA

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: gawronik13kalisz » 30 sie 2017, o 22:36

MIKI pisze:
27 sie 2017, o 20:55
Gotowe do wyjazdu. :>

Obrazek
Czyli jednak nie gotowe? :?
Już nawet Trębacz płacze z herbu, bo na to co się dzieje z miastem nie starcza mu nerwów!®

MIKI
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 229
Rejestracja: 15 sty 2010, o 12:30
Lokalizacja: Kaliniec

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: MIKI » 30 sie 2017, o 23:06

Miały wyjechać, z moich informacji wynika że wszystko było dopięte na ostatni guzik. Podobno pojawiło się już nawet ogłoszenie dla kierowców, że należy ogarniać nowy system.

Jeden z Solarisów wyjechał dzisiaj na 8 i znowu jest problem z naliczaniem opłat...

Awatar użytkownika
gawronik13kalisz
Moderator
Moderator
Posty: 5291
Rejestracja: 4 lis 2009, o 18:24
Lokalizacja: CALISIA

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: gawronik13kalisz » 30 sie 2017, o 23:29

Już myślałem że w końcu będzie dane nam skorzystać z nowych wozów ehh :|
Już nawet Trębacz płacze z herbu, bo na to co się dzieje z miastem nie starcza mu nerwów!®

Awatar użytkownika
kaliszanin2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1906
Rejestracja: 20 kwie 2006, o 12:47

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: kaliszanin2 » 31 sie 2017, o 17:54

Po pojawieniu się Scanii i Manów problemy mogą się pogłębić.

Awatar użytkownika
ochotnik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1650
Rejestracja: 5 sie 2009, o 17:08
GG: 9270210
Lokalizacja: Śródmieście I
Kontakt:

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: ochotnik » 31 sie 2017, o 18:04

Nie, bo to nie problem samych autobusów, a systemu biletowego zamontowanego przez firmę EM Test, a oprogramowaniem do obsługi kasowników itp. Jeżeli zostaną zamontowane te same systemy w nowych autobusach, a firma ze Słowacji upora się z niezgodnością tych systemów nie powinno być większych problemów. Przeczytaj treść artykułu na faktykaliskie.pl. Piszą tam, że w poniedziałek spodziewają się puścić nowe autobusy w trasę (chociaż mają nadzieję, że nawet jutro ale to jest praktycznie nieprawdopodobne. Zobaczymy, czy w poniedziałek pojazdy wyjadą na linie,.

http://faktykaliskie.pl/wiadomosci/samo ... a,748.html

Silence
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 18 maja 2017, o 13:52

Re: Kaliskie Przedsiębiorstwo Transportowe

Post autor: Silence » 31 sie 2017, o 20:06

A konkretniej nie można doładować kart kasą ... wiec plany sa takie, ze wyjdą ale kierowcy nie będą ładować kart. tylko sprzedawac same bilety ( ogólnie to system jest niewygodny i jest poprawiany przez sugestie kierowców ) system jest napisany ZLE żeby wydrukować 1 bilet w starym systemie należny nacisnąć JEDEN klawisz a w tym nowym juz trzeba klikac ... i to tez maja poprawic to jest jakas masakra

ODPOWIEDZ