Tak, ale idzie to meeeeeeeeeeeeeeeeeeega powoliLUK pisze:Do realizowanych?

Tak, ale idzie to meeeeeeeeeeeeeeeeeeega powoliLUK pisze:Do realizowanych?
Mistrzowie parkowania.kaczorkalisz pisze:Od Serbinowskiej do pierwszego wjazdu Bogumila i Barbary drastycznie spadla ilosc miejsc parkingowych. Moge powiedziec ze nawet o polowe. Na poczatku straz miejska chyba bedzie miec tam calodobowe dyzury bo ludzie beda parkowac na tej sciezce rowerowej. Zreszta juz teraz jest ona zapchana
Druga sprawa to ta czerwona farba juz schodzi...
Wszystkie miejsca parkingowe na Młynarskiej są przeznaczone do parkowania równoległego względem jezdni, na co jednoznacznie wskazują znaki. Są może trochę szersze ale chyba dlatego, aby otwierając drzwi samochodu nie zahaczyć rowerzysty. Na zdjęciu pojazdy parkują po skosie co jest nie zgodne ze znakiem.<Przemek> pisze:Rozumiem, ze miejsca parkingowe ukazane na dwoch pierwszych zdjeciach sa wystarczajaco dopasowane aby pomiescic auta bez koniecznosci blokowania pasa dla rowerow? Jesli tak to o co chodzi? Tak trudno zaparkowav zgodnie z tabliczka i w taki sposob, aby nie wystawac tylem...?
Chociaz takie parkowanie bylo do przewidzenia, ludzie od lat swatali tam jak chcieli praktycznie, wiec tak latwo nie zmieni sie takich nawykow.
Temat tych świateł był już gdzieś poruszany. Zdziwiło mnie nawet że od razu nie zostały zainstalowane. Mam nadzieję że przynajmniej zastosowano przepusty na kable, aby nie zrywać nowego asfaltu. Obecnie ruch tam jest umiarkowany.Jedynie piesi może będą czuli się bezpiecznie bo skrzyżowanie po modernizacji jest dość szerokie. Problemy występują jedynie w godzinach szczytu, ale wtedy też sygnalizacja na al.W.P z Serbinowską nie daje rady i tworzą sie korki prawie do Młynarskiej. Dotyczy to głównie lewoskrętu z al.W.P. w kierunku ronda w którego cyklu przejeżdża jedynie kilka pojazdów. Do Kalinki wg planów mają prowadzić drogi z każdej strony, a z tyłu przedłużenie ul.Barbary i Bogumia do al.W.P..Trudno ocenić jaką popularnością cieszyć się będzie to centrum i jakie wjazdy będą najczęściej używane.<Przemek> pisze: Nie wiem jaki będzie tam ruch po otwarciu, ale nie wiem też czy to dobry pomysł z mnożeniem świateł na i tak krótkim odcinku Serbinowskiej. Zwłaszcza, że mówi się gdzieś po cichu o poprawie bezpieczeństwa przejścia dla pieszych przy postoju Taxi (nowe światła?). Nie wiem jak to będzie po otwarciu Kalinki, ale jak do tej pory brak świateł w tym miejscu nie jest dla mnie żadnym problemem.
Ciekawe od kiedy to się maluje wilgotne powierzchnie. Do wiosny farba może nie dotrwać.dybek pisze:Rzuca się w oczy znikająca farba, którą wymalowano pasy dla rowerów.
Czy powinna się ona ścierać tak szybko?