Kiedyś widziałem ranking warzonych "naprędce" piw w restauracjach albo barach i kaliski "Złoty Róg" był w ścisłej czołówce browarów z całej Polski.Gumiś pisze: owszem dobre, ale nie powala, o niebo lepsze jest Gniewosz z browaru w Pile, albo pifko niepasteryzowane i niefiltrowane "Złoty Róg" z browaru w Kaliszu
Zagłosuj:
Browarnictwo - czy w Kaliszu wrócimy do tradycji?
Niepusta separacja między dwoma rzeczami podstawowymi jest homomorficzna z trójwymiarową przestrzenią euklidesową, a więc pozwala określić odległości przestrzenne.
-
- Użytkownik
- Posty: 6822
- Rejestracja: 21 sie 2008, o 10:11
- Lokalizacja: Woj.Rozdarte Prosną
Witam, Gontyniec nie jest browarem piwo dla nich robią Amber z Bielkówka (jasne Gniewosze to Złote Lwy) i Krajan- ciemne, więcej:Gumiś pisze:piłem noteckie, owszem dobre, ale nie powala, o niebo lepsze jest Gniewosz z browaru w Pile, albo pifko niepasteryzowane i niefiltrowane "Złoty Róg" z browaru w Kaliszu
Zagłosuj:
http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=87835
http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=88173
Noteckie nie jest piwem niepasteryzowanym, na etykietach zaczęli już informować "niskopasteryzowane". Piwa ze "Złotego Rogu" były wysoko w rankingu kiedy jeszcze pracował tam piwowar z Niemiec (ten który kręcił się po knajpie w kraciastej czapce) i kiedy wchodząc do środka było czuć zapach palonego słodu i warzenia piwa...
U mnie , jeśli chodzi o "bączki", furorę robi Lipcowe z browaru Jagiełło w pod chełmińskiej Pokrówce