Możliwe problemy z działaniem forum

pejol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1007
Rejestracja: 25 lis 2005, o 19:41
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Post autor: pejol » 3 maja 2009, o 21:58

O widzę, że pojawiła się zmiana logo naszego forum :D zmiana oczywiście na plus ;)

Awatar użytkownika
HARNAŚ
Site Admin
Site Admin
Posty: 591
Rejestracja: 25 lis 2005, o 18:35
Lokalizacja: Gdynia/Kalisz

Post autor: HARNAŚ » 3 maja 2009, o 22:26

Podziekowania dla kolegi anj ;)

Awatar użytkownika
Thunder
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 166
Rejestracja: 28 gru 2008, o 12:00
Lokalizacja: TranceStreeT of ElectricbeepZ

Post autor: Thunder » 4 maja 2009, o 14:41

no ogolnie spoko, tylko mogło być samo "aliskie" ze wzgledu na element graficzny przedstawiający "K" ?

w kazdym badz razie jest gut :)

Awatar użytkownika
anj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 609
Rejestracja: 28 wrz 2008, o 14:54
Lokalizacja: Czaszki
Kontakt:

Post autor: anj » 4 maja 2009, o 14:53

w tym sęk ze nie samo "K" ale połączenie "IK" :)
Obrazek
"szanuj innego forumowicza...
...bo będziesz pisał sam do siebie"

~autor nieznany

Awatar użytkownika
Thunder
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 166
Rejestracja: 28 gru 2008, o 12:00
Lokalizacja: TranceStreeT of ElectricbeepZ

Post autor: Thunder » 4 maja 2009, o 17:22

widocznie moja percepcja jest mało rozbujała :P sorki :D
do takiego wytlumaczenia sie nie przyczepie, wiec cofam swe słowa, wsio ok :D

dyskutant
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 199
Rejestracja: 11 lut 2006, o 20:40

Post autor: dyskutant » 5 maja 2009, o 10:27

Thunder pisze:widocznie moja percepcja jest mało rozbujała (...)
A nie, właśnie dobrze doradzałeś.

Awatar użytkownika
Thunder
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 166
Rejestracja: 28 gru 2008, o 12:00
Lokalizacja: TranceStreeT of ElectricbeepZ

Post autor: Thunder » 5 maja 2009, o 18:36

to juz nie wiem :P

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6806
Rejestracja: 23 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 20 maja 2009, o 21:08

Robak przeklinany przez adminów na całym świecie
Opublikowano: 2009-05-20 13:23:00


Witryny z Gumblarem są na szczęście blokowane przez popularne przeglądarki - jednak to oznacza spadek ruchu i duże straty dla ich wlaścicieli (Fot. Chip.pl)
Gumblar to najnowsza zmora administratorów witryn internetowych. Robak, w swojej nowej mutacji, mnoży się w jeszcze szybszym tempie.

Najnowsza odmiana robaka Gumblar panoszy się w internecie w coraz większym tempie. W ostatnich dniach zaraziła ona kilka tysięcy stron. Złośnik jest kłopotliwy w usunięciu ze względu na duże tempo replikacji i stał się zmorą adminów – witryny zainfekowane Gumblarem są bowiem blokowane zarówno przez Google, jak i popularne przeglądarki.

Gumblar korzysta z luk bezpieczeństwa we wtyczkach Flash i Acrobat Reader. Przechwytuje hasła, jakie użytkownik wprowadza do serwerów FTP a następnie samodzielnie umieszcza się na serwerze.


Pytanie do adminów;macie takie problemy???
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

Awatar użytkownika
MirekDB
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 958
Rejestracja: 10 lis 2007, o 19:10
Lokalizacja: Kaliniec

Post autor: MirekDB » 20 maja 2009, o 22:19

Moim zdaniem dla tego forum żadne ponieważ nie ma tu ani Flash ani Acrobat Reader

Awatar użytkownika
HARNAŚ
Site Admin
Site Admin
Posty: 591
Rejestracja: 25 lis 2005, o 18:35
Lokalizacja: Gdynia/Kalisz

Post autor: HARNAŚ » 20 maja 2009, o 23:32

Gumiś, nie będę powtarzał słow Mirka, bo uważam tak samo ;)

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6806
Rejestracja: 23 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 6 lip 2009, o 23:50

Nie wiem jak jest na chwilę obecną w Polsce ale Ja mam ogromne problemy z dotarciem na forum,strony albo bardzo długo się ładują albo nie można odnależć serwera.Może to głupio zabrzmi ale czy ta sytuacja z przeciążonymi serwerami nie ma czegoś wspólnego ze śmiercią M.Jacksona??Takie podobno chodzą opinie,że serwery są przeciążone właśnie z tego powodu.Napiszcie jak Wam się strona forum otwiera.
Aha jeszcze jedno-gdzie podziały się emblematy użytkowników????
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

Awatar użytkownika
milo
Moderator
Moderator
Posty: 4206
Rejestracja: 24 lis 2008, o 02:30
Lokalizacja: Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym :-)
Kontakt:

Post autor: milo » 6 lip 2009, o 23:55

Ja miałem kłopoty z odpaleniem strony rano między 7 a 10. Przy czym nie tylko ta słabo wchodziła.
Obecnie wszystko chodzi ok.
Emblematy są na swoich miejscach.
"Ani chwili przerwy w rozwoju Ostrowa."
autor anonimowy

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6806
Rejestracja: 23 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 6 lip 2009, o 23:59

No Ja nie widzę swojego ani twojego,u Mnie odpala się tylko główna onetu i na tym koniec,restartowałem,zmieniałem ustawienia modemu i nic.Może to specyfika irlandzkiego neta??

[ Dodano: Pon, 06.07.2009, 23:01 ]
Dopiero po napisaniu i wysłaniu posta powyżej wszystko wróciło do normy,ale to jest wszystko porąbane,sorki.
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

Awatar użytkownika
Adi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4710
Rejestracja: 5 lis 2006, o 13:12
Lokalizacja: Widok/Majków
Kontakt:

Post autor: Adi » 7 lip 2009, o 09:40

Spoko mi się zdaję że gorączki dały się we znaki w ciągu ostatnich kilku dni masakryczne słabo chodził internet nie tylko u mnie ale i u kilki znajomych. Dzisiaj nastąpiła poprawa i można już nawet wysłać maila ;)
http://www.ermail.pl/klik/VXFQa2UB" onclick="window.open(this.href);return false;

K-man
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9231
Rejestracja: 5 lis 2007, o 21:17
Lokalizacja: Rypinek Kalisz Wielkopolska Wschodnia

Post autor: K-man » 7 lip 2009, o 10:35

U mnie największa masakra była w niedzielę
Wolne Miasto Jego Królewskiej Mości i Rzeczypospolitej Kalisz

Awatar użytkownika
MirekDB
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 958
Rejestracja: 10 lis 2007, o 19:10
Lokalizacja: Kaliniec

Post autor: MirekDB » 8 lip 2009, o 22:37

W niedziele MM miało awarie co spowodowało jak mi powiedział konsultant z infolini degradację usługi internet

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6806
Rejestracja: 23 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 8 lip 2009, o 22:41

MirekDB pisze:W niedziele MM miało awarie co spowodowało jak mi powiedział konsultant z infolini degradację usługi internet
A może Rogowski próbował odblokować swoją stronę SK i stąd te problemy :lol: :lol: :lol:
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

Awatar użytkownika
Adi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4710
Rejestracja: 5 lis 2006, o 13:12
Lokalizacja: Widok/Majków
Kontakt:

Post autor: Adi » 9 lip 2009, o 01:00

MirekDB pisze:W niedziele MM miało awarie co spowodowało jak mi powiedział konsultant z infolinii degradację usługi internet
Zgadza się w innym mieście padła jakaś karta odpowiedzialna za działanie neta i musieli z Kalisza wyjechać z zapasową ;)

Już jest ok.

Awatar użytkownika
HARNAŚ
Site Admin
Site Admin
Posty: 591
Rejestracja: 25 lis 2005, o 18:35
Lokalizacja: Gdynia/Kalisz

Post autor: HARNAŚ » 10 lip 2009, o 02:19

W niedziele to połowa stron mi się nie ładowała (net w MM).

Awatar użytkownika
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6806
Rejestracja: 23 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Tylko Kalisz
Kontakt:

Post autor: Gumiś » 12 lip 2009, o 22:03

Jak jest naprawdę??Czy ostatnia niby awaria nie miała coś z tym wspólnego??

http://bezpieczenstwo.onet.pl/1565806,i ... mosci.html
Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........

ODPOWIEDZ