Poza boratynkami są też denarki jagiellońskie i coś Wazy. Ciekawe, co będzie głębiej...

Szukałem w necie, nic nie znalazłem. Masz może jakiś afisz z tematyką i rozkład godzinowy tej konferencji/K-man pisze:Instytut Badań Regionalnych działający przy PWSZ Kalisz. Organizuje konferencję w dniach 21.03.2013 do 22.03.2013 pt: "Innowacyjne pokłady edukacji obronnej na przykładzie militarnej turystyki kulturowej
Myślę, że może być ciekawie.

... czyli niskonakładowa inwestycja w historię miasta.
No właśnie i tu apeluję o zbieranie wszelkich informacji , fotografii, wycinków prasowych itp. dotyczących pana A,Fibigera - dyrektora Fabryki Fortrepianów i Pianin ,,Calisia'', dyreltora TBF oraz oficera 25 p.a.l...... Będę wdzięczna za sugestie i pomoc. Zebralam juz duzo materiałow...... ale to ciągle za mało.....zaczynam pisać książkę o moim rodzie...... Serdecznosci jak zawsze Elwira Fibiger.......

http://www.kalisz.pl/portal.php?aid=new ... a16c771840" onclick="window.open(this.href);return false;Zakończyły się prace konserwatorskie i restauratorskie ikony „Modlitwa w Ogrójcu” z cerkwi pw. św. App. Piotra i Pawła. Niemal całość kosztów pokryła dotacja z budżetu Miasta Kalisza w wysokości 35.000 zł.